22. joulu, 2020

Maksa lisää terveyspalvelusta mutta mitä saat?

Oy.n tehtävä on tuottaa voittoa omistajilleen ja Yhteisyrityksen omistaa 51% Mehiläinen jonka taas omistaa sijoittajat ja PHHYKY:n omistajakunnat sitä kautta kuntalaiset, jotka tosin maksavat enemmän palveluista kuin saavat palvelua.

Asiakasmaksut, saatavuus, henkilöstö, tilat näistä voidaan ensimmäiseksi ottaa sitä voittoa. Ollaan pohdittu että yhteisyritys ei tule ehkä tarvitsemaan niin paljon henkilökuntaa kun palvelua voidaan isolla voitolla Diginä tarjota, saatavuus on sitten eri asia, se kuitenkin riittää että palvelua on tarjolla ja lyhestäkin digisessiosta voidaan laskuttaa isosti. 

Yritys lähtee siitä näkökulmasta että tarjotaan sellaista palvelua mistä voidaan voittoa saada, ei sellaista palvelua mitä kuntalainen välttämättä tarvitsee.  Miksei  välitetä hoitajapulasta johtuu digitaalisaation lisääntymisestä, ajatellaan että voidaan henkilökohtaiset kontaktit välttää tai vähintää vähentää paljon, kun kaikki hoidetaan netin välityksellä. 

Meitä ohjaillaan etukäteen maalaamalla hieno kuva, millaista palvelua saadaan, vaikkei todellisuus tule kohtaamaan maalausta. Koronan varjolla moni heikennys on päässyt vähän kuin takaovesta, ei olla keritty huomaamaan mitä ympärillä tapahtuu, kun tarvitsee pelätä koko ajan ja vahtia, ketkä käyttää ja ketkä ei maskia Suomen puhtaassa ilmastossa.

Uusimmat kommentit

20.11 | 15:29

Säilytettävä ehdottomasti!

20.01 | 05:09

Kiitos Satu, kirjoitat tärkeää asiaa, kumpa päättäjät heräisi "ruususen unesta".Koskaan ei ole liian myöhäistä.

09.10 | 03:58

Satu, ESS 9.10.2019. Harmi, että et ole parempi kaveri Antin kanssa. Siellä isommalla tasolla on kavereista huolehdittu palkkaamalka heitä huuhaa-virkoihin kansan kustannuksella.

08.03 | 16:59

Varmasti muutos on paikallaan, tosin Kokoomus Lahdessa on isoin puolue ja jälki sen mukaista. Ensisijaisesti auttaa kun uusia valtuutettuja valitaan, se muuttaa jo ajatusmaailmaa lähtökohtaisesti.

Jaa tämä sivu