29. loka, 2020

Säilytetään Ahtialan lähiklinikka

Säilytetään Ahtialan lähiklinikka, 

Lähetetty ESS, Uusilahti, Seutuneloset ja Omalähiö 27.10.20, EI julkaistu

Ahtialan terveysasema on toiminut vuodesta 1978 ja toiminut hyvin. Ei ole mitään perusteltua syytä lopettaa hyvin toimivaa terveysasemaa ja ruuhkauttaa jo entisestään ruuhkaisia Lahden kaupunginsairaalan tiloissa toimivia terveysasemia, kun Ahtialan asukkaille voidaan edelleen tarjota terveyspalveluja Ahtialassa. Laboratoriopalvelut tulee myös säilyttää lähiklinikan toiminnassa. Mitään säästöä siinä ei tulla saamaan, vain palvelujen taso huononee ja jälleen jäisi yksi rakennus, josta kuluja veronmaksajille, tyhjäksi.

Keskustan terveysasemien tiedossa olevat parkkipaikka ongelmatkaan eivät ratkea siten että asiakasmäärää lisätään eikä ole sitä rahaa rakentaa niitä parkkipaikkoja.

Ahtilassa asuu yli 11 000 asukasta lisäksi Tonttilasta ja Möysästä käydään Ahtialan terveysasemalla, jossa palvelu on ollut hyvää ja asukkaan saatavilla.

Ahtialan lähiklinikan keskittämispäätös tehtiin viime vuonna, vastustin päätöstä kyseisessä tilaisuudessa ja kirjoitin asiasta ESS 19.10.2019, että muitakin vaihtoehtoja on. Ahtialan Terveysasemalla on paljon käyttäjiä ja siellä myös laboratorio mikä purkaa keskustan laboratoriojonoja sekä palvelee Ahtialalaisia ja ne tulee säilyttää jatkossakin.

Terveysaseman lopettaminen ei ole hyvä päätös ja me ahtialalaiset vaadimme sen perumista. Olen avannut Kuntalaisaloite.fi aloitteen säilyttämisen puolesta, käykää allekirjoittamassa.

Satu Lehtola, sd, Kaupunginvaltuuston varavaltuutettu

Ahtialan asukas

Kommentit

Sirpa Hedberg

20.11.2020 15:29

Säilytettävä ehdottomasti!

Uusimmat kommentit

20.11 | 15:29

Säilytettävä ehdottomasti!

20.01 | 05:09

Kiitos Satu, kirjoitat tärkeää asiaa, kumpa päättäjät heräisi "ruususen unesta".Koskaan ei ole liian myöhäistä.

09.10 | 03:58

Satu, ESS 9.10.2019. Harmi, että et ole parempi kaveri Antin kanssa. Siellä isommalla tasolla on kavereista huolehdittu palkkaamalka heitä huuhaa-virkoihin kansan kustannuksella.

08.03 | 16:59

Varmasti muutos on paikallaan, tosin Kokoomus Lahdessa on isoin puolue ja jälki sen mukaista. Ensisijaisesti auttaa kun uusia valtuutettuja valitaan, se muuttaa jo ajatusmaailmaa lähtökohtaisesti.

Jaa tämä sivu