26. loka, 2020

Myydäänkö vai eikö myydä

Lahti Energian myymistä suunnitellaan, Lahti Aqua sitten seuraavaksi jne. pannaan kaikki lihoiksi, eihän niistä ole kun hyötyä kunnalle vuosittain maksettavina osinkoina, joita ainenekin pitäisi kuntalaisten palveluihin käyttää.

Kertasuorituksena kun saadaan maksu myydystä yhtiöstä, ei paljon lämmitä. Sen sijaan että siirtohinnat saataisiin kuriin, käykin toisin päin. Sijoittajat eivät osta tappiokseen yritystä, eivätkä ole niinkään kiinnostuneet keneltä rahan saavat kunhan saavat. Sähköstä olemme kuten vedestäkin riippuvaisia perusasioita ihmiselle. Myös terveys, jolla karkeaa bisnestä tehdään koko ajan on perusasia. Siihen tosin voi osittain vaikuttaa elintavoillaan. 

Harjun Terveys Oy valitsi hallituksen kaikki johtajia, paljonkohan ovat hallituspalkkiot tällä porukalla. Kunnan luottamuspaikkojen palkkiot ovat tarkkaan määritelty, näistä ei ole mitään tietoa. Yhtymällä kun ei ole varaa mukamas palkata niitä laitoshuoltajia tai hoiva-avustajia yms. tekemään niitä heidän töitään vaan se revitään jo alimiehitetystä sh:n selästä. Varaa perustaa tytäryhtiön joka maksaa ja hallinto maksaa myös. Säästöjä ei koidu missään kohtaa eikä ole ollut tarkoituskaan vaan siirtää peruspalvelut mitä ei laissa ole määritelty, yksityisen tuotettavaksi ja sitä hehkutetaan että, nyt saa  yhtymäkin osinkoja, kiertävätkö ne mitenkään kuntalaisen hyödyksi, tuskin. Ja mistä ne voitot otetaan, no tietysti erilaisissa hoitomaksuissa.

Uusimmat kommentit

20.11 | 15:29

Säilytettävä ehdottomasti!

20.01 | 05:09

Kiitos Satu, kirjoitat tärkeää asiaa, kumpa päättäjät heräisi "ruususen unesta".Koskaan ei ole liian myöhäistä.

09.10 | 03:58

Satu, ESS 9.10.2019. Harmi, että et ole parempi kaveri Antin kanssa. Siellä isommalla tasolla on kavereista huolehdittu palkkaamalka heitä huuhaa-virkoihin kansan kustannuksella.

08.03 | 16:59

Varmasti muutos on paikallaan, tosin Kokoomus Lahdessa on isoin puolue ja jälki sen mukaista. Ensisijaisesti auttaa kun uusia valtuutettuja valitaan, se muuttaa jo ajatusmaailmaa lähtökohtaisesti.

Jaa tämä sivu