15. huhti, 2020

Globaaliako

Itse olin alun perin sitä mieltä, että Ruotsin tapaan olisi pitänyt tämä virus antaa vain tulla ja saatu vastustuskyky siihen. Nyt seuraukset ovat moninkertaiset ja maksaja edelleen sama, tavalla tai toisella. Harmillista tämä mediapeli. Kaikki virukset ja sairaudethan ovat lähtökohtaisesti riskiryhmille vaarallisia. Tarpeellisten lääkärissäkäyntien peruminen lisää kuolemanriskiä myöskin riskiryhmillä. En vähättele mutten liiottelekaan. Globaalissa maailmassa, kun elämme, emme voi välttyä yhteisistä kohtaamisista, eikä asian siirtäminen sitä muuksi muuta. Suljetaanko Suomi ikuiseksi ajoiksi?

Lomautukset ja irtisanomiset koskettavat perheitä pitkän aikaa eikä tästä toivuta niin pian kun vahingot aiheutetaan, eikä tukipaketit auta tavallista kansalaista siinä määrin kun pitäisi tai kuinka se auttaa vakavaraista isoa yritystä. Pienyrittäjät ovat asia erikseen ja hekin kärsijöitä, jollei kukaan heidän työtään osta. 

Terveys edellä motto mitä hoetaan, niin miksei olla menty se terveys edellä? ja kenen terveys? Varautumissuunnitelmat puuttuu vaikka Pandemioita on ollut kautta historian. Näin on saatu laaja yhteiskunnan hyväksyminen vain kaikille toimille, silti halutaan ajaa meidän julkinen terveydenhuolto alas kaikin keinoin. Onko sekin terveys edellä menoa? 

Meneillään olevat 400 000 kuntatyöntekijää koskevat TES:t ovat umpisolmussa myös Koronastakin johtuvasta syystä, kun ei voida heille maksaa sitä jo syötyä palkankorotusta, Koronan takia ja jollei sitä olisi mihin EK olisi vedonnut siinä tapauksessa. Kaikki keinot käytetään tässäkin, ettei tarvitse maksaa palkankorotuksia pienituloisille, julkisen alan työntekijöille. Lakko-oikeuttakin on koronan avulla pystytty kiertämään, kun on rajoitettu yli 10 hengen tapahtumat. Keinot ovat todella moninaiset ja kun ihmisen turvallisuuden ja tunteeseen kajotaan on nähty nyt tulos ja sitähän voidaankin käyttää jatkossakin.

Uusimmat kommentit

20.11 | 15:29

Säilytettävä ehdottomasti!

20.01 | 05:09

Kiitos Satu, kirjoitat tärkeää asiaa, kumpa päättäjät heräisi "ruususen unesta".Koskaan ei ole liian myöhäistä.

09.10 | 03:58

Satu, ESS 9.10.2019. Harmi, että et ole parempi kaveri Antin kanssa. Siellä isommalla tasolla on kavereista huolehdittu palkkaamalka heitä huuhaa-virkoihin kansan kustannuksella.

08.03 | 16:59

Varmasti muutos on paikallaan, tosin Kokoomus Lahdessa on isoin puolue ja jälki sen mukaista. Ensisijaisesti auttaa kun uusia valtuutettuja valitaan, se muuttaa jo ajatusmaailmaa lähtökohtaisesti.

Jaa tämä sivu