2. huhti, 2020

After Covid 19

Koronan takia on Suomessa tehty jos jonkinlaista rajausta ja eristämistä. Suojeltu on hyvin toimimatonta terveydenhuoltoamme, josta on tahtotila päästä eroon ja saada ykstyisvetoiseksi, kuten Amerikassa. Siellä on tosin enempi väkeä ja huomattukin aikaa sitten, ettei se toimi. Suosii niitä joilla sitä rahaa on. En voi olla ajattelematta, josko olisi ollut varautumissuunnitelmat kunnossa ja riittävästi resursseja, oltaisiko ko. tilanteessa vai onko tilanne synnytetty?  Puhumattakaan siitä että, joka vuosi Influenssoihin/A-viruksiin yms kuolee Suomessakin ihmisiä, eikä heistä puhuta.

Onkohan kaikki riittävän peloissaan? ja ennenkaikkea kiitos, kun kansa on osallistunut talkoisiin, toinen juttu onkin, kuka maksaa laskusi tai ostaa ruokasi. Mielenkiintoista sekin, että tämä ongelma aivan yhtäkkiä räjähti eri puolilla Eurooppaa, lieko sovittu niin. Toiset ovat jo valmistautuneet tammikuusta lähtien kun asiasta ei juuri edes kirjoitettu. THL on nyt ohjaajan roolissa, mikä sekin pistää silmään, ei voida tehdä mitään ilman THL lupaa, vaikkakin ennusteita esitellään. Itse en kuulu uskovien laumaan.

Oletko kenties ollut YTK:ssa, mikä on työnantajavetoinen ja nyt pahoissa vaikeuksissa, ei pysty maksamaan. Kunnat ovat pahoissa vaikeuksissa, yhteisöllisyyttä kysytään. Tukipakettien pitää olla sellaiset, jotta myös pienituloinen selviää. Tärkeää on pitää huolta ihmisistä tietysti, mutta entä kun talous romahtaa, eikä kassasta saa sitä rahaa tai ei kuulu siihen, tuleeko yhteiskunta vastaan? Voiko edes tulla, kun on kassat tyhjät? Velkaa otetaan paljon paljon ympäri Eurooppaa, takaisin niitä ryhdytään myös maksamaan.

Heikennykset tehdään sekunneissä mutta parantumiseen menee vuosia jopa vuosikymmeniä, nyt tehdyt päätökset vaikuttavat pitkään. Kuka uhrataan ja kenet säästetään?

Helsingin korkean veropohjan ansiosta sen tulos on positiivinen, Helsingin seudulla asuu 1,5 miljoonaa suomalaista, muut kunnat eivät samaan kykene. 

Ei saisi peruskoululaisten opinnot hidastua, eikä olla pulaa ruuasta, koulut ovat suljettuina toukokuun loppuun, onko mietitty miten niiden käy joille kouluruoka on ainoa ateria ja kouluympäristö se kotia parempi.

Uusimmat kommentit

20.11 | 15:29

Säilytettävä ehdottomasti!

20.01 | 05:09

Kiitos Satu, kirjoitat tärkeää asiaa, kumpa päättäjät heräisi "ruususen unesta".Koskaan ei ole liian myöhäistä.

09.10 | 03:58

Satu, ESS 9.10.2019. Harmi, että et ole parempi kaveri Antin kanssa. Siellä isommalla tasolla on kavereista huolehdittu palkkaamalka heitä huuhaa-virkoihin kansan kustannuksella.

08.03 | 16:59

Varmasti muutos on paikallaan, tosin Kokoomus Lahdessa on isoin puolue ja jälki sen mukaista. Ensisijaisesti auttaa kun uusia valtuutettuja valitaan, se muuttaa jo ajatusmaailmaa lähtökohtaisesti.

Jaa tämä sivu