15. maalis, 2020

Ei paniikkia koronan takia

SUOMI SELVIÄÄ  KORONASTA, KUTEN MUISTAKIN FLUNSSA EPIDEMIOISTA!!

Tietysti riskiryhmiin kuuluville voi olla vaarallinen virustartunta, mutta ne ketkä ovat terveitä ihan normaalia elämää voi viettää, käsihygieniaan yms. muihin normaalisti käytettyjä hygieniatapoja pitää noudattaa. 

Liiallista sen sijaan on tämä hysteerinen median rummutus, kenen joukoissa seisotaan sen lauluja toki lauletaan. Faktat kannattaa pitää mielessä eikä panikoida. Ei ole syytä liiotteluun.

Suhteessa minkä verran maailmassa on ihmisiä on tartuntoja vähän, eikä ole sama asia kun Rutto. 

Hyvää kehitystä sen sijaan voimme nähdä Suomessakin syntyvyyden kasvussa, kun vietetään aikaa enemmän keskenämme.

Poikkeustila on väliaikainen yhteiskunnallinen tilanne, jolloin normaali lainsäädäntövaltiosääntö tai kansalaisoikeudet eivät päde, ja viranomaisten valtuudet ovat suuremmat kuin tavallisesti. Poikkeustila voidaan julistaa hallituksen päätöksellä esimerkiksi luonnonkatastrofinkapinansisällissodan tai muun yhteiskuntaa uhkaavan tilanteen syntyessä. Yksi poikkeustilan aikana esiintyvä toimenpide voi olla esimerkiksi ulkonaliikkumiskielto.

JOS SINULLA ON HENGITYSTIEINFEKTION OIREITA:

Jos olet nuori tai työikäinen ja perusterve ja sinulla on hengitystieinfektion oireita, jää kotiin, juo riittävästi nesteitä, lepää ja vältä lähikontakteja muihin ihmisiin tartuntaketjun katkaisemiseksi. Jos olet kuitenkin niin sairas, että tarvitset pikaista lääkärin arviota, soita omalle terveysasemalle.

Jos olet yli 65-vuotias tai sinulla on perussairauksia ja sinulla on hengitystieinfektion oireita, soita omalle terveysasemalle.​

Jos tarvitset kiireellistä hoitoa, sinun tulee olla yhteydessä hätänumeroon 112.

Yleistä tietoa koronaviruksesta saat valtakunnallisesta puhelinneuvonnasta, puh. 0295 535 535 (avoinna arkipäivisin klo 8-21 ja lauantaisin klo 9-15). Valtakunnallisessa puhelinneuvonnassa annetaan vain yleistä tietoa koronaviruksesta, ei henkilökohtaista ohjeistu​sta.

Pitäkää huoli itsestänne 🙂

Uusimmat kommentit

20.11 | 15:29

Säilytettävä ehdottomasti!

20.01 | 05:09

Kiitos Satu, kirjoitat tärkeää asiaa, kumpa päättäjät heräisi "ruususen unesta".Koskaan ei ole liian myöhäistä.

09.10 | 03:58

Satu, ESS 9.10.2019. Harmi, että et ole parempi kaveri Antin kanssa. Siellä isommalla tasolla on kavereista huolehdittu palkkaamalka heitä huuhaa-virkoihin kansan kustannuksella.

08.03 | 16:59

Varmasti muutos on paikallaan, tosin Kokoomus Lahdessa on isoin puolue ja jälki sen mukaista. Ensisijaisesti auttaa kun uusia valtuutettuja valitaan, se muuttaa jo ajatusmaailmaa lähtökohtaisesti.

Jaa tämä sivu