9. marras, 2019

Paljon puheita ilman implementointia eli jalkauttamista

Mikä onkaan parempi tapa viettää lauantaiaamua, kun kokoustaa SDP Hämeen syyspiirikokouksessa Sysmässä! 

Implementointi eli jalkauttaminen eli täytäntöönpano eli teot ne ovat kuitenkin ne tärkeimmät seikat hteiskunnallisessa toiminnassa. Liiankin suuri painoarvo on puheilla, jotka eivät johda tekoihin. Samaa voi sanoa mediapelistä, missä vain mitataan ja pohditaan tietyllä otantajoukolla tehdyillä kyselyillä puolueen kannatusta tai hehkutetaan perussuomalaisten puheenjohtaa. Tällä kaiketi pyritään tasoittamaan tietä pääministeriyyteen.

Media vie tämän päivän ihmistä kun pässiä narussa, luomalla jatkuvia illuusioita, mitä tahdotaan esille nostaa. Myyminen on medialle tärkeintä vaikka viestinnän oikeellisuuden kuuluisi olla se ykkösasia.

Perusasiat, kuten terveyspalvelut ovat lakiin kirjattu, silti niistä pyritään eniten säästämään. Aivan kun säästämällä palvelusta, ihmiset voisivat paremmin. Viivyttely lisää jo olemassa olevia terveysongelmia sekä aiheuttaa paljon enemmän niitä kustannuksia, kun taas ennaltaehkäisevät palvelut ja viivytyksetön hoitoonpääsy, edesauttavat toipumista ja vähentävät erikoissairaanhoidon tarvetta. Jokseenkin tämä on tiedossa kaikilla, silti ei toimita sen mukaan.

Pääministeripuolueena meillä on nyt näytön paikka muuttaa tämä seikka ja lunastaa ne lupaukset mitä vaalityössä 2017 ja varmaan monta kertaa ennen sitä on luvattu. Ja pitää mielessä, että peruspalvuja kuten terveyspalveluja, pitää vahvistaa ei säästää niistä ja kun peruspalvelut ovat kunnossa voidaan niitä kehittää varmalta pohjalta siten, ettei palvelujen saatavuus ja tarjonta heikkene.

Yhteististä verovaroista kohdennetaan eri paikkoihin rahaa, kun jostain säästetään se laitetaan johonkin toiseen ja liian usein jonkun johtajatyypin ylisuureen palkkaan tai mitä nyt mediassa hehkutetaan milloinki tärkeämpänä asiana. Näillä yhteisillä rahoilla pitäisi sitä yhteistä hyvää lisätä, mitä nimenomaan julkiset palvelut ovat, ei yhden henkilön saldoa tai trendien mukaan mennä. Yhteisöllisyys kuuluu kaikille ja yhteisten asioiden hoito on etuoikeus jossa yhdenvertaisuuden edistäminen on syytä muistaa. 

Uusimmat kommentit

20.11 | 15:29

Säilytettävä ehdottomasti!

20.01 | 05:09

Kiitos Satu, kirjoitat tärkeää asiaa, kumpa päättäjät heräisi "ruususen unesta".Koskaan ei ole liian myöhäistä.

09.10 | 03:58

Satu, ESS 9.10.2019. Harmi, että et ole parempi kaveri Antin kanssa. Siellä isommalla tasolla on kavereista huolehdittu palkkaamalka heitä huuhaa-virkoihin kansan kustannuksella.

08.03 | 16:59

Varmasti muutos on paikallaan, tosin Kokoomus Lahdessa on isoin puolue ja jälki sen mukaista. Ensisijaisesti auttaa kun uusia valtuutettuja valitaan, se muuttaa jo ajatusmaailmaa lähtökohtaisesti.

Jaa tämä sivu