12. helmi, 2019

Aina tiedossa vanhustenhoidon ongelmat

Vaaliagendoiksi eduskuntavaalien alla jälleen kerran esillä vanhustenhoito tai pikemminkin puutteet hoidossa sekä maksuttomuus varhaiskasvatuspalveluissa. Puutteet vanhustenhoidossa ovat olleet olemassa jo vuosikymmenen ja ylikin. Maan hallitus voittojen eurot silmissä vilisten, yksityistämisvimmassaan on halunnut antaa tieten tahtoen näiden terveysjättien hoidettavaksi vanhuksemme, kuten myös lisääntyvässä määrin varhaiskasvatuspalvelummekin, välittämättä inhimillisyydestä. Tulos on odotetunlainen, vasta tosin vaalien alla tärkeä.

Erittäin tärkeä ilmastonmuutoskin puhuttaa, eikä suotta, on tosin puhuttanut jo kohta 200 vuotta, ettei ole sekään juuri alkanut, käy tosin hyvin vaaliteemaksi. Varsin hyvä asia, muttei maapalloa saa hetkessä hiilineutraaliksi. Emme asuta maapalloa yksin, joten pitänee kysyä muiltakin miten yhdessä toimisimme, jotta lapsenlapsillemmekin jäisi jotain elämisen arvoista.

Teollinen vallankumous käynnisti myös ilmaston lämpenemisen 1830-luvulla. Varhaisimmat merkit ihmisen aiheuttamasta ilmastonmuutoksesta havaittiin arktisilta eli pohjoisilta merialueilta ja trooppisilta merialueilta. Seuraavaksi merkkejä havaittiin Euroopasta, Aasiasta ja Pohjois-Amerikasta (Tekniikka&Talous 29.8.2016)

Liiallinen, yli omien tarpeiden kuluttaminen, on se mikä pitäisi lopettaa, ennenkuin hukumme tähän kaikkeen paskaan, mitä yli tarpeiden tuotetaan, puhumattakaan miten paljon monet muka tarpeelliset tuotteet aiheuttavat ihmiselle sairauksia ja sitä kautta lisäävät yhteiskunnan menoja. Kestävää kehitystä tulisi kaikkien lisätä omassa elämässään ja hyvän yrityksen tunnusmerkki on kestävän kehityksen strategia yrityksen toiminassa. Sertifikaatteja on onneksi siihen jo ollut pitkään ja kuluttaja voi vastuuttoman yrityksen toiminnalle kääntää selkänsä ja ostaa muualta.

Arvot ovat ne mitkä tässä yhteiskunnassa on hukassa, rahaa palvotaan kuin se olisi ainoa autuaaksi tekevä asia, ei voita tosin kuolemaa sekään. Vaikkei muuhun niin inhimilliseen elämän loppuvaiheeseen ennen kuolemaa on kaikilla oikeus myös vanhuksilla ja muulloinkin kun vaalivuonna.

Vaalien jälkeen palataan arkeen ja aloitetaan leikkauslistalla, kun on pääministeri nimetty ja hallitus saatu kasaan. Pienituloisiin, eläkeläisiin, opiskelijoihin, työttömiin, vammaisiin kohdistetut leikkaukset ovat olleet kohtuuttomia eikä yhdenvertaisia. Odotukset suuria seuraavalle hallitukselle . Porvarihallitus ei työläisen etua aja, joten äänestetään kaikki toisin.

Uusimmat kommentit

20.11 | 15:29

Säilytettävä ehdottomasti!

20.01 | 05:09

Kiitos Satu, kirjoitat tärkeää asiaa, kumpa päättäjät heräisi "ruususen unesta".Koskaan ei ole liian myöhäistä.

09.10 | 03:58

Satu, ESS 9.10.2019. Harmi, että et ole parempi kaveri Antin kanssa. Siellä isommalla tasolla on kavereista huolehdittu palkkaamalka heitä huuhaa-virkoihin kansan kustannuksella.

08.03 | 16:59

Varmasti muutos on paikallaan, tosin Kokoomus Lahdessa on isoin puolue ja jälki sen mukaista. Ensisijaisesti auttaa kun uusia valtuutettuja valitaan, se muuttaa jo ajatusmaailmaa lähtökohtaisesti.

Jaa tämä sivu