11. elo, 2018

Sotesyksy ja tulevat vaalit

Kohta palaa eduskunta ja maan hallitus lomalta ja syksy lähtee Soten ja tulevien vaalien merkeissä käyntiin. Show must go on sanoi Queen ja näin toimii meidänkin hallitus. Sote tulee olemaan siis vaaliteemoista suurin ja joka lupaa 11 hyvää ja 10 kaunista voittaa.  Mikä on varmaa niin suuri näytelmä näytellään tämän ympärillä ja panoksena on hyvinvointiyhteiskunnan hajottaminen verovaroin tulostavoitteiseksi, jossa ei köyhällä ole oikeuksia vain velvollisuuksia sanktioiden saattelemia. 

Jatkuvasti törmätään perustuslakiin, silti yritetään vain vääntää se Sipilän ja kumppaneiden   mieleiseksi, toki tämän taustalla voidaan valmistella kaikkea muuta, kun ei kansa jaksa sekoilua seurata. Myös työsuhdeturvan ja työntekijöiden oikeuksien heikennykset ovat hallituksen päätehtäviä. Miten ihmeessä irtisanomisen helpottaminen lisäisi palkkaamista? Ei mitenkään vain mielivaltaisuus ei työllisyys lisääntyy sillä tavoin. Halpatyövoima on hakusessa. 

Suomessa on tutkitusti kustannustehokkainta ja laadukasta terveydenhoitoa ja vielä toistaiseksi tavallinen kansakin saa sitä, vaikkakin välillä kestää. Toivottavasti oikeudenmukaisuus ja tasapuolisuus eivät perustuslaista katoa, mikä on niin ikään Sipilän ja kumppaneiden tahtotilana.

Hyvinvointiyhteiskunta on rakennettu sen takia, että kaikilla olisi verovaroin oikeus saada mm. koulutus, terveydenhoitoa, on hyvinvoinnin mittari se miten yhteiskunta huolehtii heikommistaan. Varakkaiden pitäisi, sen sijaan, että ahnehtivat lisää, olla hitusen epäitsekkäitä. Järjestelmää ei ole rakennettu rikkaille ja juuri se joukko huutaa oikeuksien perään eniten. 

Uusimmat kommentit

20.11 | 15:29

Säilytettävä ehdottomasti!

20.01 | 05:09

Kiitos Satu, kirjoitat tärkeää asiaa, kumpa päättäjät heräisi "ruususen unesta".Koskaan ei ole liian myöhäistä.

09.10 | 03:58

Satu, ESS 9.10.2019. Harmi, että et ole parempi kaveri Antin kanssa. Siellä isommalla tasolla on kavereista huolehdittu palkkaamalka heitä huuhaa-virkoihin kansan kustannuksella.

08.03 | 16:59

Varmasti muutos on paikallaan, tosin Kokoomus Lahdessa on isoin puolue ja jälki sen mukaista. Ensisijaisesti auttaa kun uusia valtuutettuja valitaan, se muuttaa jo ajatusmaailmaa lähtökohtaisesti.

Jaa tämä sivu