4. huhti, 2018

Disinformaatiota ja illuusioita

Maakuntakierros on meneillään ja Isoa kuvaa hyvin hoidetuista tulevan maakunnan palveluista luodaan, disinformaation ja propagandan tarkoitus on saada asiasta keskustelu loppumaan ja kuntalaiset saman mielisiksi. Kuntalaiselle sanotaan, että verotus kevenee, kun Sote siirtyy Valtion vastuulle, tämähän ei pidä paikkaansa, vaan sotepalvelujen verotus siirtyy Valtiolle, joka veron perii ja koska kuntien verotus alenee suhteessa tietysti Sotepalvelujen tuottamisen vähentymiseen. Verojen korotuspaine kasvaa kunnissa, jotta kunta saa tulevaisuudessa tuloja rahoittaakseen kaikki uudistukset mistä nyt päätöksiä pyritään tekemään. Yhteenvetona voi todeta, että veronmaksajien verotus koventuu, mikäli nämä täysin tarpeettomat Maku/Sotet tulevat.

Ovatko nämä kaikki kuntalaisen edun mukaisia päätöksiä tai mennäänkö EU:n lainsäädännön mukaisesti? luodaan illuusioita ja todellisuus on aivan toinen, runnotaan lävitse muutoksia viestinnän keinoin, Valtion tuottamaa disinformaatiota ei tunnisteta. Amerikan mallilla halutaan terveyspalveluja tuottaa, vaikka se on todettu Amerikassakin huonoksi. Eikä Britannian mallikaan istu. Ei Suomi ole Amerikka tai Britannia. Tuloerot ovat huomattavat Amerikassa ja eriarvoisuus kansalaisten kesken järjetön, taas on vaaliteemaa siinä. Kuntalainen ei ole voittaja tässä mallissa, jos ei se sitä ole ollut aiemminkaan, päätökset ovat silti aina ihmisen tekemiä, jotka on valittu sinne kansalaista edustamaan

Tarkoituksenmukaisuus on kaikissa toimissa ollut jo vuosia, kun julkisia palveluja alas ajettu vaikka nykyisiä, veronmaksajien varoilla tuotettuja palveluja olisi voitu aivan hyvin kehittää, palkata henkilöstöä eikä irtisanoa tai lomauttaa pienipalkkaisimmasta päästä, kun ei tule voittoa kunnalle, mikä EI ole kunnan tehtävä, kun kunta ei ole Oy. Tutkitusti on monessa kunnassa menot lisääntyneet ja palvelut kärsineet, kun on ostettu palvelua eikä tuotettu omana. Budjettien laadinta tuntuu joka vuosi haasteelliselta, huolimatta faktoista, jotka tiedetään, aina laaditaan ali, siten voidaan perustella kiristykset. Kunnan strategia eli suunnitelma joka on pitkän aikavälin suunnitelma, laaditaan moneksi vuodeksi, jossa myös kustannusten nousu ja väestön ikääntyminen pitäisi huomioida, onko ne jätetty huomioimatta vai ovatko jokavuotinen yllätys, kun aina tulee lisälaskua?

Julkisten palvelujen väitetään olevan kallista, mikä osin johtuu väestön ikääntymisen aiheuttamista terveyspalvelujen tuottamisen lisääntymisestä, mutta myös siitä, että ahneus kukoistaa, joka porras haluaa omansa ja niitä portaita vain lisätään. Onko yksityisen tuottamana halvempaa? Ei ole, kun yksityinen haluaa Voittoa. Halutaan niin sanotusti keventää palveluja, joka tarkoittaa, ettei julkista palvelua tarjota tai saatavuus on entistä huonompi. Valinnanvapauden mallissa rahoitetaan verovaroin yksityisten palvelujen tuottajien toimintaa, siten isot pörssiyhtiöt, jotka vievät voitot verovapaisiin maihin, rikastuvat ja kansa voi huonosti ja eriarvoisuus kasvaa edelleen, ei auta Sipilän työryhmät siihen jos yksityistämistä sisään ajetaan näillä keinoin.

Terveydenhoidon kustannukset ovat liian suuret, väitetään, silti hankitaan kalliita, toimimattomia järjestelmiä, esimerkkinä potilastietojärjestelmät, jotka kuntalainen rahoittaa ja sitä rahaa palaa millä voisi palveluja tuottaa kuntalaiselle. Tai palkataan kalliisti johtoa mutta vähennetään tekeviä käsiä, järjen ääni puuttuu näistä touhuista. Puuhataan Päijät-Hämeen keskussairaalan myyntiä, paljonko on veronmaksajien rahoja laitettu sairaalan laajentumiseen vuosien aikana? tarkoituksena tarjota parasta erikoissairaanhoitoa? myynnistä saa toki kerta rahan ja vuokrauksesta tuloja mutta mihin se riittää eikä sen jälkeen meillä ole sairaalaa!

Sananvapautta rajoitetaan ja media luo mielikuvia, jotka eivät ole todenperäisiä vaan tarkoituksena pitää kansalainen rauhallisena. Politiikkaa tehdään poliitikkojen kesken ei kansalaisen puolesta. Aktiivimallista äänestettäessä paikalla oli kourallinen kansanedustajia ja puolustuspuhe sopeuttamiseläkkeen puolesta sai aplodit, tähän kulminoituu se mitä todella ajatellaan äänestäjistä eli veronmaksajista.

Hoetaan jatkuvasti, mantran tavoin, että sotemuutosta pitää tulla, maakuntamalliin on mentävä! ei ole!. Millä muutokset maksetaan? kun ei sitä rahaa ole! Jos tämä Keskustan ja Kokoomuksen kädenvääntö menee lävitse, niin Valtiohan maakuntia rahoittaa x-summalla, joka taas kerää veroa kansalaisilta ja kaikki julkiset palvelut yksityistetään pikkuhiljaa kansalaisille sitä disinformaatiota syöttämällä, Venäjän malliin.

Satu Lehtola, sd

Uusimmat kommentit

20.11 | 15:29

Säilytettävä ehdottomasti!

20.01 | 05:09

Kiitos Satu, kirjoitat tärkeää asiaa, kumpa päättäjät heräisi "ruususen unesta".Koskaan ei ole liian myöhäistä.

09.10 | 03:58

Satu, ESS 9.10.2019. Harmi, että et ole parempi kaveri Antin kanssa. Siellä isommalla tasolla on kavereista huolehdittu palkkaamalka heitä huuhaa-virkoihin kansan kustannuksella.

08.03 | 16:59

Varmasti muutos on paikallaan, tosin Kokoomus Lahdessa on isoin puolue ja jälki sen mukaista. Ensisijaisesti auttaa kun uusia valtuutettuja valitaan, se muuttaa jo ajatusmaailmaa lähtökohtaisesti.

Jaa tämä sivu