1. helmi, 2018

Työttömän kyykytystä ja johtamisjärjestelmien uudistamista

2.2.18 menossa mielenosoitukseen Helsinkiin, Ääni työttömälle, toivottavasti suuri ääni. Kaikki nyt työttömänä olevat ja sellaisiksi joutuvat tarvitsevat tukemme ja minä haluan olla heitä tukemassa. Eduskunta asian käsittelee keväällä, se että muuttuuko tilanne on toinen asia. Tässä koko prosessissa näen jälleen harhauttamisen aineksia. Annetaan keppiä porkkanan sijaan, saadaan paljon mediatilaa joka päivä, joku aktivoituu, kuten nyt ja saa muita mukaansa ja samaan aikaan päättäjät nauravat ja suunnitelevat uusia juonia kansalaisten päänmenoksi, ennenkaikkea yrittävät saada kierrettyä perustuslakia ja saada kaikki julkiset palvelut alas ajettua, tiedustelulain todella nopeasti lävitse, mitään ei tutkittaisi perinpohjin, kenen oikeuksia poljetaan, kun vain hallitus saa tahtonsa lävitse. 

Kenellä on rahaa, varsinkin sitä toisten rahaa, voi pelata mitä tahansa peliä, julkiset rahat ovat panoksena. Oman voiton tavoittelu ja ahneus, vain niillä on tässä pelissä väliä. Media syöttää muunneltua tai asiayhteydestä irroitettua totuutta ja valitettavan moni sen nielee. Luodaan sitä illuusiota hyvistä palveluista mitä valinnanvapaus muka tuo tullessaan ja työtön joka ei viitsi hakea niitä töitä, vaan aiheuttaa koko Suomen talouden notkahduksen lorvimisellaan. 

Sille vähätuloiselle tai työttömäksi joutuneelle arki on rankkaa taistelua, työn hankkimisen, josta on rangaistava teko tehty ja selviämiseen kaikista arjen haasteista, joita hallitus kekseliäisyydessään heittää.  Siitä ei voida hallitusta moittia etteikö esityksiä, joita jonoksi asti on peruttu, olisi ehdotettu tai jopa yritetty väksin läpi nuijia, pisteet hallitukselle. 

Neljän vuoden leikkiä kuitenkin on leikitty, kuka milläkin sammakolla julkisuudessa eniten saa gallup-pisteitä, on Suomen paras. Johtamisjärjestelmiä kilvan Suomessa uudistetaan ja uutta johtoporrasta jonka palkan veronmaksaja maksaa, halutaan meille Lahteenkin. Mitä tästä kansalainen hyötyy?  Mitä se maksaa kuntalaiselle? Muuttuuko johtaminen paremmaksi kun on pormestarimalli?  Ei muka löydy hintalappua tai demokratiahan maksaa, no demokratiaan kuuluu myös oikeudenmukaisuus ja tasapuolisuus, se ei kyllä toteudu kuntalaisen näkökulmasta jos valitaan pormestari kysymättä kuntalaiselta ja ennen sitä pitää esille tuoda kumpi malli on halvempi! 

Ei tule läpinäkyvämpää, sujuvampaa, tasapuolisempaa, saavutettavampaa kuntalaiselle vaikka kuinka niin väitettäisi, vain ja ainoastaan maksaa kuntalaiselle enemmän, on siis jostain palvelusta pois se raha, kun uutta johtamisjärjestelmää runnotaan konsultin avulla lävitse, eikä konsulttikaan ilman palkkaa töitä tee vaan  ottaa liirum laarumistaan suuret summat veronmaksajien rahaa. Kaikki on jostain kuntalaiselle tuotetusta palvelusta pois tai sitten jonkun palvelun kuntalaiselle maksavan osuuden hintaa nostetaan, jotta katetaan johtamisjärjestelmästä aiheutuvat kustannukset.

Hyvivointiyhtymä sai enempi tuloja kun oli arvellut saavansa, näin ollen voisi olettaa sen näkyvän myös Lahtelaisen veronmaksajan arjessa, sitä odotellessa käympä antamassa sitä tukea työttömille.

Uusimmat kommentit

20.11 | 15:29

Säilytettävä ehdottomasti!

20.01 | 05:09

Kiitos Satu, kirjoitat tärkeää asiaa, kumpa päättäjät heräisi "ruususen unesta".Koskaan ei ole liian myöhäistä.

09.10 | 03:58

Satu, ESS 9.10.2019. Harmi, että et ole parempi kaveri Antin kanssa. Siellä isommalla tasolla on kavereista huolehdittu palkkaamalka heitä huuhaa-virkoihin kansan kustannuksella.

08.03 | 16:59

Varmasti muutos on paikallaan, tosin Kokoomus Lahdessa on isoin puolue ja jälki sen mukaista. Ensisijaisesti auttaa kun uusia valtuutettuja valitaan, se muuttaa jo ajatusmaailmaa lähtökohtaisesti.

Jaa tämä sivu