6. joulu, 2017

Suomi 100 v.

Suomessa on hienoa ja parasta puhdas vesi ja upea luonto. Oli myös hienoa saada olla vapaaehtoistyössä kunniavartiossa itsenäisyyspäivänä, Suomen 100-vuotispäivänä. Hyvältä ja oikealta kuulosti Lahden valtuuston päätös subjektiivisen päivähoito-oikeuden palauttamisesta myös niille lapsille, joiden toinen vanhempi on kotona, alkujaankin aivan järjetön oli rajoitus. Kunnallisveron nosto ei ollut paras päätös mutta sillä ehkä saadaan palveluja säilytettyä tai sitten ei. Kustannustaso vain nousee ja kansalaisten elintaso heikkenee. Tällä hetkellä taistetellaan naurettavista palkankorotusmurusista, kun samaan aikaan palkataan isoilla palkoilla päälliköitä, kansalainen maksaa palvelun laadun ja saatavuuden heikkenemisenä kaiken.

Kiinteistövero, joka on tasavero mikä tarkoittaa tuloista riippumatta, sama prosentti kaikille päätettiin nostaa 2018. Ei ollenkaan tasa-arvoista maksattaa köyhällä talonomistajalla samoja kiinteistöveroja kun rikkaan talonomisajan ja mihin tämä korotustarve perustuikaan? siihen vajeeseen mikä aina alibudjetoidussa kunnan budjetissa on aina. Nyt on suunniteltu, että mm. kasvurahastosta saadaan hyvinvointiyhtymään rahaa sekä myymällä mahdollisesti rakennuksia , jollei niin ryhdytään sopeuttamistoimiin ja sehän tiedetään jo ettei sopeuttamistoimet kosketa suuremmilla palkoilla palkattuja esimiehiä, joita riittää vaan niitä pienipalkkaisimpia ammattiryhmiä, tekeviä käsiä. 

Yleinen ja jatkuva kustannustason nousu ensi vuonna syö ne mitättömän pienet palkankorotukset, jotka mahdollisesti palkansaaja saa, jostainhan ne on maksettava, loputon on tämä noidankehä jossa vastakkainen on hyvätuloinen ja toimeentulostaan taisteleva pienituloinen. Edes Suomi 100 vuotta ei sitä poista vaan päinvastoin olemme lähteneet takaisinpäin, menossa aikaan ilman sosiaaliturvaa ja yhteiskunnan antamaa turvaa ja sitä tahtovat ne joilla on varaa ja moni on heitä, joiden pitäisi kansalaisten asioita ajaa. 

Työttömiä ei puolusta kukaan eduskunnassa, eikä ylipäätään yhteiskunnassa, päinvastoin sali on tyhjä kun työttömistä puhutaan ja asenne sekä ilmapiiri on työttömiä kohtaan syyllistävä ja vähättelevä vaikka moni työttömäksi joutunut on sitä ilman omaa syytään. Ansioturvan alasajo on mittava Sipilän ja hallituskumppaneiden sekä eduskunnankin toimeenpanema missio, siten Suomi saadaan nousuun kun osa kansaa ei tule toimeen ja vielä rankaistaan pisteenä iin päälle.

Uusimmat kommentit

20.11 | 15:29

Säilytettävä ehdottomasti!

20.01 | 05:09

Kiitos Satu, kirjoitat tärkeää asiaa, kumpa päättäjät heräisi "ruususen unesta".Koskaan ei ole liian myöhäistä.

09.10 | 03:58

Satu, ESS 9.10.2019. Harmi, että et ole parempi kaveri Antin kanssa. Siellä isommalla tasolla on kavereista huolehdittu palkkaamalka heitä huuhaa-virkoihin kansan kustannuksella.

08.03 | 16:59

Varmasti muutos on paikallaan, tosin Kokoomus Lahdessa on isoin puolue ja jälki sen mukaista. Ensisijaisesti auttaa kun uusia valtuutettuja valitaan, se muuttaa jo ajatusmaailmaa lähtökohtaisesti.

Jaa tämä sivu