31. elo, 2017

Kiinailmiö

Lehdet, uutiset ovat täynnä taanoista Turun tragediaa, mikä on ollut odotettavissakin johonkin päin Suomea jo jonkin aikaa. Ei missään tapauksessa hyväksyttävää ja oli todella valitettava ja traaginen. Suomi ei ole mikään takapajula enää, eikä kansalaisia pitäisi voida pystyä uunottamaan samoin, kuin ennen Internet aikaa. Muttei myöskään pelotella ja siten pyrkiä saamaan liikaa erinäisiä Tietosuojalain piiriin kuuluvia lisäoikeuksia, jonka mukaan voitaisiin tarkkailla ketä vain sen suuremmin perustelematta, meno kun Kiinassa konsanaan. Tätähän on vuosien saatossa useamminkin yritetty. Tästä tragediasta otetaan nyt kaikki irti, todellakin.

Meidän kansalaisten pitää olla valveutuneita ja hereillä, mitä yhteiskunnassa tapahtuu, koko ajan, se on jo yksilön selviytymisen kannalta katsottuna tärkeää, muttei ole syytä lietsoa hysteriaa, on vielä ihmisiä jotka luottavat valtaa pitäviin. Vaikkei kulu varmaan päivääkään, ettei tule esille jotakin missä päättäjien ja/tai virkavallan luotettavuus rapisee ja rikoksesta epäillään ja henkilöitä hyllytetään, ei taatusti lisää uskottavuutta eikä uskoa valtaapitäviin.

Näin avoimuuden aikoina sananvapautta lähti Amerikan malliin yritysjohtaja/pääministerimme Sipilä rajoittamaan viime vuonna, laitellessaan tekstiviestejä Ylen toimittajille mistä seurasi useamman toimittajan irtisanoutuminen ja lopulta myös päätoimittajankin. Sananvapaus on onneksi sisällytetty Perustuslakiin, siihen samaan, mitä jälleen samainen Sipilä koitti kovasti saada muutettua, noin vain sormia napsauttamalla, onneksi siinä onnistumatta, vielä. Jatkoahan seuraa, ei tätä vielä ole loppuun käsitelty. Yrittänyttä ei laiteta on varmaan hallituksen Motto. Menee enemmän kuin yksi kansanedustajakausi ennen kuin perustuslakiesitys saadaan läpi, eikä välttämättä sittenkään, kansalaisten onneksi. Tosin, kun uusi valtakunnankansleri aloittaa työnsä tammikuussa 2018, voi sekin helpottua.

Hän kun oli se kantava voima koko sote-uudistuksen takana, joka oli koko ajan perustuslain vastainen, on tosin siirtynyt muihin tehtäviin kiillottamaan kuvaansa ja nyt on siis taas pohdinnan alla, miten saataisiin kierrettyä erinäiset muotoseikat ja kuinka saamme valinnanvapauden ilman todellista valtaa valita ja ilman kustannusten nousua, lävitse? On siinä haastetta kerrakseen, ehkä kansalaisia aktiivisesti osallistamalla ja peräänkuuluttamalla talkootyöhön Suomen puolesta, onnistuu sekin.

Seuraava digitaalinen pakollinen uudistus on mikrosirut ihon alle, mitä on eläimillä käytetty jo vuosia ja kohtahan tiedetään 24/7 kuka tekee ja mitä tekee, paitsi ettei sekään kosketa rikkaita eikä päättäjiä, vain kansalaisia ja sitä köyhempää osaa siitä.

Satu Lehtola, sd

Uusimmat kommentit

20.11 | 15:29

Säilytettävä ehdottomasti!

20.01 | 05:09

Kiitos Satu, kirjoitat tärkeää asiaa, kumpa päättäjät heräisi "ruususen unesta".Koskaan ei ole liian myöhäistä.

09.10 | 03:58

Satu, ESS 9.10.2019. Harmi, että et ole parempi kaveri Antin kanssa. Siellä isommalla tasolla on kavereista huolehdittu palkkaamalka heitä huuhaa-virkoihin kansan kustannuksella.

08.03 | 16:59

Varmasti muutos on paikallaan, tosin Kokoomus Lahdessa on isoin puolue ja jälki sen mukaista. Ensisijaisesti auttaa kun uusia valtuutettuja valitaan, se muuttaa jo ajatusmaailmaa lähtökohtaisesti.

Jaa tämä sivu