11. heinä, 2017

Kaksinaismoralismia ja korruptiota

Pari vuotta sitten pääministeri Sipilä ilmoitti leikkauksista ja heikennyksistä, sekä julkisten palvelujen yhtiöittämisistä. Kaiken aikaa minulle oli täysin selvä, että kansalaisia uunotetaan tässä kohtaa päättäjien toimesta, kunnallisvaalityössäni pyrin tätä seikkaa esiin tuomaan, ettei julkisia verovaroin tuotettuja palveluja saa yhtiöittää, perustuslain mukaan, eivätkä näitä heikennyksiä ilman eduskunnan suostumusta voi läpi saada. Jokseenkin vain meno on entistä härskimpää. Suurimmat hatunnostot päättäjien taholta ovat ansainneet vasemmiston Li ja Ville vihreistä, ainankin ovat eniten vastustaneet julkisesti näitä heikennyksiä.

Itse lahtelaisena yhteiskuntavaikuttajana, olen tuonut julki julkisten palvelujen yhtiöittämisen perustuslain vastaisuuden, aivan alusta saakka. Käsittämätöntä on, että henkilö, joka ollaan päätetty valita, jopa Presidentinkin, joka on myös lakimies, hyväksynnällä, oikeuskanslerin virkaan 1.1.18 ja hänellä on oikeustieteen dosentin paperit, muttei tiedä mikä on perustuslain vastaista ja mikä ei. Ei ole tämäkään ihan lain mukaista, valita ihmistä ylimmäksi laillisuuden valvojaksi Suomessa, joka ei tunne perustuslakia. Sipilän joukoissa ollaan valmiita mihin vain. Mielivalta ja kansan alistaminen on se mikä rehottaa eduskunnassa ja on laskeutunut kuntiinkin.

Lahdessa, kuin myös muuallakin tosin, tätä mielivaltaisuutta on kyllä aina ollut. Viimeisin väite, ettei kokouspalkkioilla ja luottamuspaikoilla voi kokopäivätoimisesti elää, ei pidä paikkaansa. Suomessa on paljon niin sanottuja hallitusammattilaisia, joilla on monta kertaa tavallisen työntekijän vuosipalkan suuruiset tulot. Sekö on säästöä kunnassa? Mikäli tulot on luottamuspaikkojen ansiosta 80 000 tuhatta euroa vuodessa, taatusti elää 6666 euron kuukausituloilla ja leveästi. Tavallinen työntekijä, ne joita juuri ulos hyvinvointikuntayhtymistä pihalle laitetaan tai toimentuloa heikennetään ammattitaitovaatimuksia alentamalla, ei tienaa kuin kolmanneksen per vuosi tuostakin summasta.

Luottamushenkilö voi käyttää sitä pientäkin valtaansa myös oman asemansa pönkittämiseen ja syödä toisen pois selkään puukottamalla, kun ei muuten pärjää. Näitä huipputyyppejä valitaan kuntien valtuustoihin liian monta ja näitä huipputyyppejä on yhdistyksissäkin, eikä siten mikään asia etene kuntalaisen/työntekijän kannalta hyvään suuntaan, kun on vääränlaisia henkilöitä valittu luottamustoimiin. Oikeudenmukaisuutta on turha odottaa, jollei luottamushenkilö edes tiedä mitä se on!

Mikä irvokkaaksi tekee kansalaisten huijaamisen on lehdistön valta. Ihmisiä manipuloidaan ja ohjaillaan suorastaan väärillä tiedoilla ja ne ketkä eivät itse selvitä tai eivät osaa/pysty selvittämään onko asia todenperäinen, uskovat vääriä tietoja ja taas voidaan nauraa kansalaisen hölmöydelle. Sananvapaus ei ole todellinen, kun voidaan sensuroida mielin määrin.

Se on vain tosielämää tavalliselle kansalaiselle eikä leikkiä. Tulot kun ovat korkeat ei tarvitse vaivata päätään tavallisen ihmisen arjella, missä joka päivä on selviytymistä. Julkiset palvelut ovat perusoikeus, joka verovaroin tuotetaan ja nämä päättäjät, jotka tätä juupas eipäs peliä pelaavat eivät ole paikkaansa ansainneet. 

Luottamushenkilöt pitäisi olla nimensä mukaisesti luottamuksen arvoisia, usein vain on osoittautunut, heti valitsemisen jälkeen unohdetaan ihan kaikki mitä on äänestäjälle luvattu, oma etu on se paras etu. 

Uusimmat kommentit

20.11 | 15:29

Säilytettävä ehdottomasti!

20.01 | 05:09

Kiitos Satu, kirjoitat tärkeää asiaa, kumpa päättäjät heräisi "ruususen unesta".Koskaan ei ole liian myöhäistä.

09.10 | 03:58

Satu, ESS 9.10.2019. Harmi, että et ole parempi kaveri Antin kanssa. Siellä isommalla tasolla on kavereista huolehdittu palkkaamalka heitä huuhaa-virkoihin kansan kustannuksella.

08.03 | 16:59

Varmasti muutos on paikallaan, tosin Kokoomus Lahdessa on isoin puolue ja jälki sen mukaista. Ensisijaisesti auttaa kun uusia valtuutettuja valitaan, se muuttaa jo ajatusmaailmaa lähtökohtaisesti.

Jaa tämä sivu