17. touko, 2017

Lisää palkkaa muttei kaikille

Wahlroosin mielestä Suomi uudistuu kun köyhät ovat saatu niin alas, ettei sieltä ole nousua ja SAK puheenjohtaja toivoo EK:lta irtisanottujen sopimusten vientiä paikallisneuvottelupöytiin. Kiky mahdollistaa sen, ettei pienipalkkaisilla ole mahdollisuutta kohtuulliseen toimeentuloon eikä Kikya irtisanottu, vaikka kaikki muut sopimukset EK irtisanoi. Kustannustasoa ei Suomessa lasketa, vaikka jo ennestään pienipalkkaisten palkkoja lasketaan, näin heikennetään sitä kansalaisen ostovoimaa entisestään, ei suinkaan lisätä.

Kaikki julkiset palvelut, kun halutaan Hallituksen toimesta yhtiöittää, niin TES sopimuskausien päättyessä heikentyvät työehdot entisestään, kun työnantaja järjestäytyy halvimpaan mahdolliseen TES sopimukseen, pienentääkseen henkilöstöstä aiheutuvia kustannuksia entisestään. Siten tullaan kunta-alallakin pääsemään näistä pitkistä lomista, jotka ovat joskus aikoinaan kompensoineet ei-kilpailukykyisiä kunta-alan palkkoja ja jotka olivat Kiky keskustelussakin esillä yhtenä luopumisvaihtoehtona. Vaikka Kiky on olemassa ehtoja heikennetään silti, uhrauksia tekevät vain heikompiosaiset ja silti aina eniten huutavat ne joilla on toimeentulo on suurempi.

Wahlroos pistelee pääministeriä sanan säilällä, kuinka Sipilä ei kykene laittamaan hänen tahtiinsa kansaa kyykkyyn, eikä toiselta puolelta tule riittävää vastusta kansan puolesta. LIian hiljaa ollaan eikä riittävästi pidetä niiden puolta, joiden pitäisi. Uskottavuus puuttuu. Tarvitaan tekoja ei vain sanoja. Pääministeri saa irtautua sopimuksistaan, mutta työntekijät joutuvat siitä kiinni pitämään, sen valvoo omat.

Palkatonta työtä teetetään ja näin saadaan palkkatasoa pikkuhiljaa laskettua, kohta duunarit kilpailevat kuka saa palkkaa edes vähän vaikka työstä kuuluu saada korvaus eikä Suomessa ilmaiseksi elä. Johtajat ja päättäjät tienaavat silti todella hyvin. Olemme tilanteessa missä oltiin lähes sata vuotta sitten. Hyvinvaltio sana on poistettu jo hallitusohjelmista eikä hyvinvoinnista ole tietoakaan. Näyttäähän se paperilla hyvältä.

Kukaan ei uskalla sanoa EI näille loputtomille heikennyksille. Miten selviävät ne, jotka ovat yhteiskunnan tukien varassa? Ne hyvin toimeen tulevat, joille ei mikään riitä, haluavat viedä tuhkatkin pesästä. Ahneudella ei ole rajaa.

Verotulojen nostohalukkuutta on ilmassa, maakunnat tuovat oman haasteensa. Okeudenmukaisin verotettava tulo on ansiotulo verotus, ei suinkaan kiinteistövero, joka on tasavero ja tuloista riippumatta verottaa kaikilta saman verran ja näin heikentää ennestään heikompiosaisten toimeentuloa. Mitä muuta tullaan syksyn mittaan heikentämään, jää nähtäväksii, eikä palkankorotuksia ole pienituloisille kunnan työntekijöille näköpiirissä.

Hyväksi havaittu taktiikka on, että heitetään mahdollisimman monta heikennysesitystä työntekijäjärjestöille, joiden aika meneekin niistä selviämiseen eikä jää aikaa vastahyökkäykseen lainkaan. Strateginen suunnittelu on hyvä aloittaa varhain niin on valmis kun kutsu neuvottelupöytään käydään.

Uusimmat kommentit

20.11 | 15:29

Säilytettävä ehdottomasti!

20.01 | 05:09

Kiitos Satu, kirjoitat tärkeää asiaa, kumpa päättäjät heräisi "ruususen unesta".Koskaan ei ole liian myöhäistä.

09.10 | 03:58

Satu, ESS 9.10.2019. Harmi, että et ole parempi kaveri Antin kanssa. Siellä isommalla tasolla on kavereista huolehdittu palkkaamalka heitä huuhaa-virkoihin kansan kustannuksella.

08.03 | 16:59

Varmasti muutos on paikallaan, tosin Kokoomus Lahdessa on isoin puolue ja jälki sen mukaista. Ensisijaisesti auttaa kun uusia valtuutettuja valitaan, se muuttaa jo ajatusmaailmaa lähtökohtaisesti.

Jaa tämä sivu