11. touko, 2017

Luottamuspaikkoja ja politiikkaa

Keskustelu käy kuumana luottamuspaikkojen suhteen, kuka saa, kenelle annetaan ja kuinka ansaitusti? Missä luottamustehtävässä olisi eniten mahdollisuuksia kansanedustajaksi pääsemisen suhteen? Onko huonompi, että naisehdokas haluaa jonkin johtopaikan kansanedustajuus mielessä kun, että mies haluaa saman? Jatkuvaa peliä siis. Missä kohtaa muistetaan se kuntalaisen etu kun omaa etua pyritään vain pönkittämään?

Tehtäviin pitäisi valita henkilö, joka omaa niin koulutusta kuin kokemustakin riittävästi, plussana hyvät sosiaaliset taidot ja kattava yhteistyöverkosto ja kunta-alan tuntemus ja nythän ollaan valitsemassa Kaupunginhallituksen pj:tä ei kansanedustajaa!

Painoittaisin tulevia kansanedustaja vaaleja ajatellen sitä, että kansanedustajat ovat nimensä mukaisesti kansanedustajia joiden pitäisi ajaa niitä kansan asioita, ei niinkään omia! Eikä kansanedustajan paikkaa niin vain saada, ei sitä saanut kokoomuksen edustajakaan vaikka toimi kaupunginhallituksen pj:nä. Esitetään, että se tipahtaisi lahjana kun on vain pj.

Kansanedustajia valittaessa kysyisin jo olemassa olevilta edustajiltakin, mitä ovat tehneet kuntalaisen puolesta, joiden mandaatilla ovat kansanedustajiksi päässeet. Enemminkin tunnutaan unohtavan kaikki mitä vaaliaikana hehkutetaan, kun kansanedustajaksi päästään.

Harmillista on, että valinnat kohdistuvat useimmiten siihen henkilöön, josta on vähiten uhkaa kenellekkään poliittisela kentällä, ei siihen, joka hoitaisi homman asianmukaisesti. Tällä hetkellä on kaksi ehdokasta Lahden Kaupunginhallituksen pj pallille, onko tosiaan niin, että vain ne ehdokkaat ovat ainoat, jotka voisivat tehtävän mallikkaasti hoitaa? Molemmat ovat samasta yhdistyksestä. Äänten perusteella voisi kuvitella, että voittaja on selkeä, mitä se ei kuitenkaan ole, taktikointia koko lailla. Henkilöistä äänestetään/päätetään siinä yhdistyksessä mistä ovat eikö olisi demokraattisempaa, että muista yhdistyksistäkin saisivat antaa äänensä, kuten demokratiassa kuuluisi, vältyttäisiin soraääniltä.

Kuntavaaleissa tosin naisehdokas sai kovasti myötätuntopisteitä ilmoittaessaan hyvissä ajoin kaltoin kohtelustaan, mitä tapahtuu koko ajan työkentällä, eikä siellä saa irtopisteitä. Jälleen kerran media teki tehtävänsä hyvin. Näinköhän tässäkin käy?

Uusimmat kommentit

20.11 | 15:29

Säilytettävä ehdottomasti!

20.01 | 05:09

Kiitos Satu, kirjoitat tärkeää asiaa, kumpa päättäjät heräisi "ruususen unesta".Koskaan ei ole liian myöhäistä.

09.10 | 03:58

Satu, ESS 9.10.2019. Harmi, että et ole parempi kaveri Antin kanssa. Siellä isommalla tasolla on kavereista huolehdittu palkkaamalka heitä huuhaa-virkoihin kansan kustannuksella.

08.03 | 16:59

Varmasti muutos on paikallaan, tosin Kokoomus Lahdessa on isoin puolue ja jälki sen mukaista. Ensisijaisesti auttaa kun uusia valtuutettuja valitaan, se muuttaa jo ajatusmaailmaa lähtökohtaisesti.

Jaa tämä sivu