25. huhti, 2017

Perhevapaauudistus

Tämä on mietityttänyt minua usein, nimenomaan siltä kannalta, että miksi perhevapaita pitää väkisin lähteä muuttamaan kun se on jokseenkin näin hyvä. Ei ainenkaan sinne suuntaan, että pakotetaan miehet jäämään kotiin ja heikennetään siten monen perheen toimeentuloa entisestään. Tässäkin siis vain ajatellaan työnantajia, ei mitään ns. uudistusta tehdä kansalaisen näkökulmasta. 

Yhtä lailla oli älytön ajatus, että kaikkien pienten lasten äitien pitäisi lähteä heti töihin vaan kun kynnelle kykenevät. Ensin niitä töitä pitäisi olla mihin mennä. Eikä todellakaan monikaan äiti heti halua lähteä työhön kun lapsi on pieni, puhumattakaan siitä, että meidän yhteiskunnassa mies tienaa enemmän melkein aina, joten on perheen talouden kannalta katsottuna järjetön ajatus, että mies kotiin jäisi. Perhevapaa uudistus pitäisi tehdä lapsiperhe näkökulmasta katsottuna ei vain työnantajien, ilman lapsiperheitä ei ole tulevaisuuden ihmisiä mille mitään tarjota tai rakentaa.

Samaa mieltä olen persujen kanssa ettei muuteta olemassa olevaa käytäntöä. Pisteet tästä persuille. Jälleen kerran kokoomus haluaa heikennyksiä kansalle.

Mitä pitäisi muuttaa; on naisten palkkaus samaan tasoon miesten kanssa. Silloin voisi muuttaa myös perhevapaita siten, että oltaisiin tasaveroisena sen suhteen kumpi kotiin jää, eikä perheiden toimeentulo heikkenisi. Tämä hallitus pyrkii kaikin tavoin heikentämään tavallisen kansalaisen elämää, ei parantamaan sen laatua.

Milloin naisten palkkauksen tasa-arvoistamiseen paneudutaan?

Satu

Uusimmat kommentit

20.11 | 15:29

Säilytettävä ehdottomasti!

20.01 | 05:09

Kiitos Satu, kirjoitat tärkeää asiaa, kumpa päättäjät heräisi "ruususen unesta".Koskaan ei ole liian myöhäistä.

09.10 | 03:58

Satu, ESS 9.10.2019. Harmi, että et ole parempi kaveri Antin kanssa. Siellä isommalla tasolla on kavereista huolehdittu palkkaamalka heitä huuhaa-virkoihin kansan kustannuksella.

08.03 | 16:59

Varmasti muutos on paikallaan, tosin Kokoomus Lahdessa on isoin puolue ja jälki sen mukaista. Ensisijaisesti auttaa kun uusia valtuutettuja valitaan, se muuttaa jo ajatusmaailmaa lähtökohtaisesti.

Jaa tämä sivu