7. huhti, 2017

Palvelut markkinahinnalla

Vielä viime hetken kirjoitus julkisten palvelujen puolesta, mitä halutaan yksityistää. Se tarkoittaa suurta hinnan nousua terveyspalveluihin ja myöhemmin sivistyspalveluihin eli koulutukseen. Jotka kuitenkin kansalaisilta kerätyin verovaroin tuotetaan, yksityinen palveluntuottaja muun muassa Mehiläinen ja Suomen Terveystalo eivät taatusti alenna hintojaan, jotta kilpailija; Päijät-Hämeen Kuntayhtymä pärjäisi markkinoilla, vaan se menee juuri toisin päin. PHHYKY:n Hinnat nostetaan samalle tasolle kuin ko yksityisillä yrityksillä, jotta saadaan sitä voittoa.

Voiton maksaa kansalainen ja ne kenellä ei ole rahaa, saavat juuri ja juuri peruspalvelua niukasti. Julkisia palveluja ei saa yksityistää, vähempiosiasilla ei ole mahdollisuutta juuri mihinkään sen jälkeen. Hoitajamitoitukset ovata aliresursoituja eli liian vähän on henkilökuntaa tälläkin hetkellä, eikä taatusti yksityinen, joka haluaa VOITTOA palvelusta mitä myy, lisää niitä resursseja tai jos lisää, nousee palvelun hinta.

Varhaiskasvatuspalveluissa on paljon jo yksityistä palvelua, mikä on kunnallisen rinnalla ihan hyvä asia, subjektiivinen päivähoito-oikeus kaikille lapsille, päivähoidon pitää olla yhdenvertainen kaikille lapsille. Laadukas varhaiskasvatuspalvelu, vierastan sanaa tässä kohtaa, kun lapset tarvitsevat ennenkaikkea turvallista ja hyvää hoitoa ja riittävän monta hoitajaa sekä paikan mihin on terveellistä mennä ja laadukkuus näkyy ehkä siinä parhaiten.

Olen ollut melkein kaikissa vaaleihin liittyvissä tapahtumissa puhumassa kuntalaisten kanssa ja lisäksi kirjoitan säännösllisesti lehtiin, parhaimpia puolia vaalityössä on, kun keskustelee kuntalaisten kanssa. Mieleeni jäi erään vanhemman rouvan kysymys minulle ja se oli sama kysymys mitä minä kysyisin itsekin vatuutetulta.

MITÄ OLET TEHNYT kuntalaisten hyväksi valtuutettuna? Kannattaako äänestää sitä, joka ei puheista huolimatta pyri edes toteuttamaan mitään asoita mitä ehdokkaana ollessaan on esittänyt? Ennenkaikkea äänestä sellaista ehdokasta, joka ei ole siellä valtuutettuna ollut ja siten tuo uutta näkökulmaa kunnan asioihin.

Minä pyrin vaikuttamaan siihen, että julkiset palvelut säilyvät julkisina, että vähempiosaisiin suunnatut leikkaukset loppuvat, kaikille oikeus yhdenvertaiseen koulutukseen siten, että siellä on myös henkilökuntaa. Koulutus ei saa olla vain rikkaiden oikeus. Varakkaiden pitää myös osallistua yhteiskunnan nostoon ei vain heikompituloisten. Eläkkeiden leikkaus lopetettava. Omaishoitajien tukiin parannusta. Vammaisille kuuluu palkka siinä missä muillekin ihmisille.

Äänestä julkisten peruspalvleujen ja vähempiosaisten ja tasa-arvoisten oikeuksien puolestapuhuja valtuustoon, nyt päätetään isoista asioista, ennen Maakuntavaaleja.

Inhimillisyyttä päätöksentekoon!

Satu Lehtola

Uusimmat kommentit

20.11 | 15:29

Säilytettävä ehdottomasti!

20.01 | 05:09

Kiitos Satu, kirjoitat tärkeää asiaa, kumpa päättäjät heräisi "ruususen unesta".Koskaan ei ole liian myöhäistä.

09.10 | 03:58

Satu, ESS 9.10.2019. Harmi, että et ole parempi kaveri Antin kanssa. Siellä isommalla tasolla on kavereista huolehdittu palkkaamalka heitä huuhaa-virkoihin kansan kustannuksella.

08.03 | 16:59

Varmasti muutos on paikallaan, tosin Kokoomus Lahdessa on isoin puolue ja jälki sen mukaista. Ensisijaisesti auttaa kun uusia valtuutettuja valitaan, se muuttaa jo ajatusmaailmaa lähtökohtaisesti.

Jaa tämä sivu