27. maalis, 2017

Nimityksiä ja tilaisuuksia!

Tänään osallistuin jäsenenä Ensi- ja turvakodin vuosikokoukseen, joka on arvokasta toimintaa tehnyt lasten, naisten, miesten ja koko perheiden hyväksi jo 70 vuotta. Kunnia-asia oli sekin, että tulin valituksi johtokuntaan, johon olen aiemminkin jo halunnut❤Johtokunnassa pääsen vaikuttamaan positiivisesti tietämykseen Ensi- ja turvakodin toiminnasta ja vaikuttamaan sen toiminnan kehittämiseen. Lapsiperheiden etujen ajaminen on yksi tärkeimpiä asioita kuntavaikuttajana.

Toinen hieno tilaisuus oli OAJ:n tilaisuus Turvallisesta oppimisympäristöstä, jossa paikalle saapuneet kuntavaaliehdokkaat saivat esittäytyä ja ottaa kantaa opetuksen kehittämiseen, turvallisuuteen, kommentoida kuinka tilanteistä selvitään, mitä kuntapäättäjän kehittäisi koulutuksen suhteen.

Itse käytin tilaisuuden senkin puoleen hyödyksi ja puhuin parin erityisopettajan kanssa ja kysyin mitä mieltä he ovat siitä että erityisoppilaat integroidaan tavalliseen luokkaan ja päädyimme yhteistuumin samaan lopputulokseen. Kun on riittävästi opettajia ja koulunkäynninohjaajia ja heillä kemiat toimivat on mahdollisuus onnistuakin, pitkäkestoisuus ja helppous saada koulun itsensä järjestämänä erityisopetusta myös pienryhmissä, niin siten voi erityisoppilaiden integroiminen tavalliseen luokkaan onnistuakin.

Paljon on työtä kuitenkin tehtävä niin erityisopetuksen jatkumisen suhteen kuin sen ettei ryhmäkokoja kasvatettaisi nykyisestä, eikä säästöt tässä tilikaudessa saisi sanella erityisopetuksen vähentämisenä, josta hinta maksetaan yhteiskunnassa myöhemmin niin terveydenhuolto kuin sosiaalimenoissa.

Uusimmat kommentit

20.11 | 15:29

Säilytettävä ehdottomasti!

20.01 | 05:09

Kiitos Satu, kirjoitat tärkeää asiaa, kumpa päättäjät heräisi "ruususen unesta".Koskaan ei ole liian myöhäistä.

09.10 | 03:58

Satu, ESS 9.10.2019. Harmi, että et ole parempi kaveri Antin kanssa. Siellä isommalla tasolla on kavereista huolehdittu palkkaamalka heitä huuhaa-virkoihin kansan kustannuksella.

08.03 | 16:59

Varmasti muutos on paikallaan, tosin Kokoomus Lahdessa on isoin puolue ja jälki sen mukaista. Ensisijaisesti auttaa kun uusia valtuutettuja valitaan, se muuttaa jo ajatusmaailmaa lähtökohtaisesti.

Jaa tämä sivu