Olen toista kertaa ehdolla kunnallisvaaleissa ja tiedän että se mitä haluan, on olla vaikuttamassa yhteiskunnassa päätettäviin asioihin kuntalaisen näkökulmasta katsottuna, mitä ei mielestäni juuri nyt tapahdu. Muun muassa; Julkisten palvelujen tuottamiseen edelleen verovaroin. Yhtiöittäminen heikentää palvelujen laatua, tulee kalliimmaksi kuntalaiselle eikä ole yhdenvertaista ja lisää tutkitusti korruptioriskiä, eikä verovaroja kuulu antaa yrityksille, jotka eivät tarjoa parempaa hoitoa, sillä summalla mitä on kuntalaiselle varattu kuin, julkinen terveyspalvelujen tuottaja eli kunta.

Eivätkä nämä yritykset maksa edes verojaan Suomeen, joten ei saa Suomi verotuloja vaikka kuinka yrityksiä tuetaan ihan kansalaisvoimin. Osakeyhtiölaki ei ole läpinäkyvää eikä osakeyhtiön hallituksen päätöksiä tehtäessä ajatella kuin voitontavoittelua ja osingon jakoa.

Subjektiivisen päivähoito-oikeuden palauttaminen kaikille varhaiskasvatusikäisille lapsille, pois erisarvoistava päivähoidon rajaaminen, mikäli toinen vanhempi on kotona. Koulun pitää olla turvallinen oppimisympäristö, mikä sisältää fyysisen, psyykkisen ja sosiaalisen turvallisuuden. Ei kasvateta ryhmäkokoja peruskoululuokissa, se on haitaksi kaikille oppilaille, liian suuressa ryhmässä jää toiset jalkoihin ja keskittymisvaikeudet lisääntyvät millä on iso hintalappu tulevaisuudessa.

Erityisoppilaiden laittaminen tavallisiin luokkiin taas aiheuttaa tavallisen oppilaan toiseksi jäämisen koska erityisoppilas vaatii enemmän huomiota, sitä pitää kehittää ja valmiuksia olla useampaan opettajaan ja koulunkäynninohjaajaan, jotta integroinnilla olisi mahdollisuudet onnistua, siten että kaikki oppilaat ovat tasaveroisessa asemassa.

Opiskelijoiden jatkuvaa tukien heikentämistä ja koulutusmahdollisuuksien kaventamista vastustan ehdottomasti, kuten olen kirjoittanut lehteen muutamaan kertaan, opiskelu on niin henkilökohtainen kuin Suomenkin etu, oman osaamisen kehittäminen on henkilökohtaisen pääoman kasvattamista, mistä ei tule tinkiä yhtään ja kaikilla pitää olla siihen yhdenvertainen oikeus se ei saa olla vain rikkaiden etuoikeus. Yksityistämisen tie jos avataan niin seuraavaksi yksityistetään koulut, Ruotsista mistä mallia otamme, on jo konkurssin tehneitä kouluja ja siinä kohtaa taas huudetaan kuntaa auttamaan, kun rahat on yksityisellä loppu, jälleen palataan veronmaksajan pussille

Tiedon lisääminen ei lisää tuskaa vaan keinoja taistella epäoikeudenmukaisuutta vastaan ja kykyä erottaa propagandaa mitä nyt tulee monestakin väylästä, opiskelu on myös itsensä kehittämisen keinoista parhainta ja työttömien hyvä aktivoimiskeino sekä ennenkaikkea nuorten tulevaisuuden avain. Toisen asteen koulutuksen leikkaukset ovat aivan järjettömiä, samalla kun puhutaan, että kaikkien pitää saada opiskelupaikka, miten se on mahdollista jos oppilaspaikkoja vähennetään koko ajan. Entistä useampi nuori on vaarassa syrjäytyä. Meidän tulevaisuuden ihmisistä pitää pitää huolta. 

Jatkuvat heikennykset ja tukien leikkaamiset, työttömien kyykytys ei nosta yhteiskuntaa, vaan heikentää kansalaisten toimeentuloa ja vähentää verotuloja eikä lisää työpaikkojakaan.

Kovasti keskustellaan sananvapauden rajoittamisesta Ylen toimittamissa ohjelmissa. On esitetty, että kerrottaisiin hyviä asioita enemmän mitä maan Hallitus päättää ja kohta ei muuta kerrotakkaan, päädytään samaan, kuin ilman hyvää Sosiaalipolitiikkaa ja demokratiaa omaavissa maissa, Valtion taholta ohjeistetaan miten tulee ajatella, eikä pian osata edes ajatella ja kuinka käykään toisinajattelijoille ulkomailla! on suuri uhka kansalaisille sananvapauden rajoittaminen lähtitulevaisuudessa vaikka se on perustuslakiin kirjoitettu.

Siinä missä asevarusteluun ja maanpuolustukseen panostetaan miljardein niin myös opiskelun tukemiseen ja kehittämiseen pitää löytyä riittävästi rahaa, kaikkea opettamista ei voi siirtää työpaikoille, jotka eivät edes palkkaa ilmaisjakson jälkeen. Opiskelun laatu ja taso on Suomessa erittäin hyvää ja sen puolesta itsekin opiskelijana taatusti sen puolesta puhun. Ei liian suurille ryhmille, Ei erityisryhmien alasajolle, Ei homekouluille, riittävästi opettajia ja ohjaajia, taataan oppilaille yhdenvertainen ja turvallinen oppimisympäristö.

Eläkeläisten, vammaisten, omaishoitajien tukien jatkuviin leikkauksiin pitää tulla loppu, sen sijaan, että leikataan, pitäisi lisätä, mitään hoitoa ei yhteiskunnassa saada niin halvalla kuin omaishoitajat omaisensa hoitavat ja vammaiset, ne ketkä pystyvät, tekevät ilmaiseksi töitä. On hyvä, kun osa eläkeläisistä pystyy lääkkeensä ostamaan kohonneiden vuokrien, sähkö, vesimaksujen jne. jälkeen saati ostamaan laadukasta ruokaa mitä vanhukset ehdottomasti tarvitsevat. Sairastua ei voi,  kun ei ole varaa lääkärimaksuihin mikäli edes hoitoon pääsee, kun sairaalassa osastoja suljetaan.

Suomi on korkean kustannustason maa ja jostain syystä ei tässä jatkuvassa voitontavoittelussa voida miettiä josko kustannustasoa voisi Suomesta laskea, inhimillisemmälle tasolle, jotta, kuntalaistenkin hyvinvointi kasvaisi, eikä vain siitä päättävien tai niiden varakkaiden, joille vain annetaan.

Vaikka hallitusohjelmiin ja kuntien strategioihin on kirjoitettu että eriarvoistamista ja syrjäytymistä pyritään vähentämään niin tehdyt leikkaukset ja heikennykset kertovat muuta, kaksinaismoralismi kukoistaa Suomessakin.

Äänestä kuntavaaleissa ja vaikuta siihen kuka päättää! Inhimillisyyttä päätöksentekoon!

Satu Lehtola

1/2017

Kommentit

Pekka

08.03.2017 14:53

Ehkä kuitenkin muutos olisi paikallaan, Demarit on ollut jo vuosia valtuuston suurin puolue ja mitään eivät ole saaneet aikaiseksi. Kaipaan muutosta.

Satu Lehtola

08.03.2017 16:59

Varmasti muutos on paikallaan, tosin Kokoomus Lahdessa on isoin puolue ja jälki sen mukaista. Ensisijaisesti auttaa kun uusia valtuutettuja valitaan, se muuttaa jo ajatusmaailmaa lähtökohtaisesti.

Pekka

08.03.2017 07:47

Eli mielestäsi SDP:n politiikka Lahden valtuustossa on ollut epäonnistunutta. SDP on kuitenkin suurin puolue Kokoomuksen rinnalla valtuustossa.

Satu Lehtola

08.03.2017 10:26

SDP pitää toteuttaa omia arvojaan ja näinhän se pyrkii tekemään, joten ei ole ollut epäonnistunutta, enemmän voisi tuoda esille kuitenkin sitä SDP ääntä.

Uusimmat kommentit

20.11 | 15:29

Säilytettävä ehdottomasti!

20.01 | 05:09

Kiitos Satu, kirjoitat tärkeää asiaa, kumpa päättäjät heräisi "ruususen unesta".Koskaan ei ole liian myöhäistä.

09.10 | 03:58

Satu, ESS 9.10.2019. Harmi, että et ole parempi kaveri Antin kanssa. Siellä isommalla tasolla on kavereista huolehdittu palkkaamalka heitä huuhaa-virkoihin kansan kustannuksella.

08.03 | 16:59

Varmasti muutos on paikallaan, tosin Kokoomus Lahdessa on isoin puolue ja jälki sen mukaista. Ensisijaisesti auttaa kun uusia valtuutettuja valitaan, se muuttaa jo ajatusmaailmaa lähtökohtaisesti.

Jaa tämä sivu