Miksi muutoksia vain tarkkaillaan

Arviointia ja seuraukset                

Lahden SDP ilmoittanut ottavansa tarkkailuaseman päivähoidon rajausten arvioinnin suhteen, mitä tarkkailulla tai seurannalla on väliä, jollei sillä ole lopputulokseen vaikutusta. Miksei sen sijaan tuoda esitystä pöytään että subjektiivisen päivähoidon rajaus päätös kumotaan, kun se ei tule rahallista vastinetta tuottamaan vaan rahaa tullaan menettämään monin verroin kuten aiemmin 1990- luvulla. Minä esitän päätöksen kumoamista!

Miksi lasten pitää maksaa vielä korkona päivähoitopaikan puolikkaan menettämisenä kun jo koko perhettä koskettava yhdenkin vanhemman työttömyys tulee aiheuttamaan tulonmenetystä, sosiaalisten taitojen huonontumista, eriarvoistumisen lisääntymistä, turvallisen ympäristön häviämistä, leimautumista köyhäksi, listaa voisi jatkaa pitkään.

Pahimmillaan ongelmavyyhti kasaantuu pienen ihmisen niskaan eikä ole riittävää turvaverkkoa ympärillä, saati iltapäivän ateriaa. Missä on ne Lahden päättäjien perhearvot? Entä ne puheet kuinka Lahti on houkutteleva kaupunki jonne perheet haluavat muuttaa! Lahdessa on täysin maamme hallituksen linjausten mukaan tehty päätöksiä, joiden järjettömyyttä ei voi kun ihmetellä, kuntalaisilla ei juuri sanan sijaa ole ollut. Moni metropolikaupunki mm. Helsinki ei rajaa oikeutta.

Kaikki nyt tehdyt päätökset vievät vähiten ansaitsevilta eniten, todella reilua. Vaikutusten arviointityö tehdään aina jälkeenpäin ja silloin on jo myöhäistä vaikuttaa menetettyihin asioihin, voidaan vain näin todeta tapahtuneen. Sori hei.

Sivistyslautakunta päätti aamu- ja iltapäiväkuljetuksista 19.1.2016kokouksessaan:

Aamu- ja iltapäivätoimintaan osallistuvien oppilaidenkuljetusetuus ei ole lakisääteinen. Lahdessa aamu- ja iltapäivätoimintaan osallistuvilla oppilailla kuljetusetuus on ollut ja Nastolassa ei. Nyt esitetään, että uudessa kunnassa aamu- ja iltapäivätoimintaan osallistuvilla oppilailla ei ole kuljetusetuutta. Muutos koskee noin 29 oppilasta.

Kysynkin paljonko on todellisuudessa tästäkin saatava hyöty? Entä ne lapsiystävälliset teot Lahdessa?

Satu Lehtola (sd)

varapääluottamusmies JHL, Lahti

tradenomi-aikuisopiskelija

Uusimmat kommentit

20.11 | 15:29

Säilytettävä ehdottomasti!

20.01 | 05:09

Kiitos Satu, kirjoitat tärkeää asiaa, kumpa päättäjät heräisi "ruususen unesta".Koskaan ei ole liian myöhäistä.

09.10 | 03:58

Satu, ESS 9.10.2019. Harmi, että et ole parempi kaveri Antin kanssa. Siellä isommalla tasolla on kavereista huolehdittu palkkaamalka heitä huuhaa-virkoihin kansan kustannuksella.

08.03 | 16:59

Varmasti muutos on paikallaan, tosin Kokoomus Lahdessa on isoin puolue ja jälki sen mukaista. Ensisijaisesti auttaa kun uusia valtuutettuja valitaan, se muuttaa jo ajatusmaailmaa lähtökohtaisesti.

Jaa tämä sivu