Sananvapautta vai diktatuuria Suomessa

Sananvapautta vai diktatuuria

Nähtävissä on ollut jo jonkin aikaa mihin olemme menossa Hallituksen toimien johdosta. Nämä kaikki toimet ovat vyöryneet kuntiin ja hulvaton meno se vain jatkuu. Hallitus tekee toinen toistaan päättömämpiä leikkauspäätöksiä, jotka kaikki kohdistuvat vain ja ainoastaan vähempiosaisiin ja puolustuskyvyttömiin sen sijaan varakkaat ja parempiosaiset saavat ainoastaan kultaista kädenpuristusta. Tosin osan näistä leikkauspäätöksistään Hallitus joutuu perumaan hetken päästä, koitetaan vain kepillä jäätä, kuinka moni menee lävitse eduskunnan käsittelyssä. Lakeja pyritään rukkaamaan Hallituksen mielen mukaisesti koko ajan. Mitään sopimisen käytäntöjä ei noudateta vain sanellaan, kuten huonoa johtamista omaavassa yrityksessä on tapana tehdä.  

Jälleen kerran on Hallitus poikkeamassa KIKY:ssä sovituista asioista työttömän Aktiivimallin muodossa ja vaan vie asioita eteenpäin, vaikka kuinka SAK:sta yritetään vastaan laittaa, kyllä olisi ollut lakon paikka olisi ollut jo ajat sitten. Jatkuva neuvottelu osapuolen kanssa, joka ei noudata edes itse sopimiaan sääntöjä ei ole järkevää. Työelämän joustavuus ei voi tarkoittaa, että vain työntekijän on kumarrettava ja työnantaja voi tehdä ihan mitä vain, nyt haettava malli tarkoittaa, ettei työntekijöillä ole oikeuksia kohta minkäänlaisia, palataan aikaan ennen työehtosopimuksia.  

Ainahan voit lähteä pois, tulee toinen tekijä, vieläpä halvempi tilalle. Eikä nämä väitteet joustamattomuudesta ole edes totta vaan aivan puuta heinää. Työntekijät ovat joutuneet joustamaan aina, jokaisella liittokierroksella on työsuhteen ehdoista työntekijät joutuneet perääntymään, pian esitetään sellaisia ehtoja, ettei olisi oikeuksia lainkaan, näinhän Hallitus yrittää tehdä.

 Puhallus mitä yhteiskunnassamme tehdään, on käsittämättömän törkeää. Vähät välitetään niin Valtion kuin kuntatasollakaan kansan hyvinvoinnista, pääpointti vain kuka kerkeää haalimaan suurimmat voitot itselleen.  Uudistetaan terveydenhuoltojärjestelmää, joka ei kaipaa tällaista uudistamista, kun ei ole edes uudistuksesta kyse, vaan siitä että kansa maksaa sille kuuluvista palveluista kolminkertaisesti tai ei saa niitä palveluja lainkaan.

 Sipilä joukkoineen luo Suomesta omaa yritystään jossa Maakunnat ovat Emoyhtiöitä ja niiden sisälle luodaan palvelukeskuksia jotka ovat tytäryhtiöitä, näin saadaan paras verotuksellinen hyöty ja samalla kansalaiset maksaa koko lystin ja vielä päälle uskotellaan kaiken tämän olevan täysin välttämätöntä. Pääministerimme myös sanelee medialle mitä hänen tekemisistään sanoa tai voi saada raivarin, jollei sana mene perille. Mikähän hallintomuoto se Suomessa olikaan? Eikö sananvapaus ole kirjoitettu Perustuslain 12 §. Nyt olisi korkea aika jo vaihtaa henkilöitä meidän Hallituksessa ennen kuin päädytään ties, minne, kun uskaltaa olla eri mieltä pääministerin kanssa.

Suureen ääneen selitään niin Hallituksen kuin kuntapäättäjien toimesta, kuinka rahat ovat loppu ja kaikesta pitää säästää ja toisaalla rakennetaan suurta rakenneuudistusta, joka maksaa todella paljon eikä säästä mitään, lisäksi sotkee tavallisen ihmisen elämän julkisten palvelujen heikentymisen muodossa täysin. Säästökuurilla hyvä, jos edes peruspalveluja tarjotaan, jotta pysytään budjetissa, budjetissa, joka on alimitoitettu alun perinkin. Täytyyhän se rakenne uudistus jonkun maksaa ja se joku on kansalainen.

Väitetään että meillä on Suomessa todella hyvin asiat. Varmaan niillä hyvin onkin, ketkä näistä heikennyksistä päättävät. Nämä heikennykset ja leikkaukset eivät kosketa mitenkään hyväosaisia vaan ne, ketkä näistä päättävät eivät tietysti itseltään leikkaa vaan pikemminkin päinvastoin omia palkkoja nostetaan ja päätetään omista eduista ja äkkiä ja millä ne maksetaan niin kuntalaisiin kohdistuvilla leikkauksilla. Nyt pitää pysäyttää tämä suunta.

Satu Lehtola, sd

varapääluottamusmies JHL

tradenomiaikuisopiskelija

Lahti

Uusimmat kommentit

20.11 | 15:29

Säilytettävä ehdottomasti!

20.01 | 05:09

Kiitos Satu, kirjoitat tärkeää asiaa, kumpa päättäjät heräisi "ruususen unesta".Koskaan ei ole liian myöhäistä.

09.10 | 03:58

Satu, ESS 9.10.2019. Harmi, että et ole parempi kaveri Antin kanssa. Siellä isommalla tasolla on kavereista huolehdittu palkkaamalka heitä huuhaa-virkoihin kansan kustannuksella.

08.03 | 16:59

Varmasti muutos on paikallaan, tosin Kokoomus Lahdessa on isoin puolue ja jälki sen mukaista. Ensisijaisesti auttaa kun uusia valtuutettuja valitaan, se muuttaa jo ajatusmaailmaa lähtökohtaisesti.

Jaa tämä sivu